Product Filter

Categoriegrootte

Keien, siergrind en grindplaten

We bieden een 125-tal verschillende soorten siergrind en sierkeien aan, direct uit voorraad leverbaar. We leveren deze in big bags alsook is er heel wat siergrind beschikbaar in zakken van 27 liter.


Voor grindstabilisatie op oprit & wandelpaden bieden we kwalitatieve grindplaten aan.

We bieden een 125-tal verschillende soorten siergrind en sierkeien aan, direct uit voorraad leverbaar. We leveren deze in big bags alsook is er heel wat siergrind beschikbaar in zakken van 27 liter.


Voor grindstabilisatie op oprit & wandelpaden bieden we kwalitatieve grindplaten aan.

Lees meer

Subcategorieën

 • Siergrind, split & sierstenen

  Zowel siergrind als siersplit zijn ideaal bij het verharden en aanleggen van tuinpaden, opritten en parkings. Maar ook terrassen en andere buitenruimtes kunnen eenvoudig verfraaid worden met het aanleggen van gebieden met siergrind of siersplit. Om een beeld te geven van de vele voordelen, hierbij een top 10 van redenen om voor siergrind of siersplit te kiezen:

  1. Siergrind en siersplit zijn natuurproducten
  2. Siergrind en siersplit zijn stijlvol
  3. Siergrind en siersplit zijn ideaal te combineren met vrijwel alles
  4. Siergrind en siersplit zijn eenvoudige aan te leggen
  5. Siergrind en siersplit zijn onderhoudsarm
  6. Siergrind en siersplit zijn herbruikbaar
  7. Siergrind en siersplit zijn voordelig
  8. Siergrind en siersplit zijn kleurvast
  9. Siergrind en siersplit zijn drainerend waardoor water niet stil blijft liggen
  10. Siergrind en siersplit zijn drukvast

  Redenen genoeg dus om te kiezen voor siergrind of siersplit bij de aanleg van je oprit. Bij Bouwdepot kan je siergrind of siersplit online bestellen en kiezen uit een breed assortiment. Onze webshop bescikt over een breed gamma van uiteenlopende kleuren, steensoorten en formaten.

  Siergrind in big bags online bestellen

  Siergrind zijn kleine steentjes die worden gewonnen in rivieren. Door veelvuldig contact met water hebben deze steentjes door slijtage een ronde vorm. Sommige soorten siergrind worden in speciale trommels ronder gemaakt, zodat ze niet over scherpe randjes beschikken.

  Siergrind is vooral geschikt voor decoratieve doeleinden alsmede halfverharding. De voordelen van siergrind zijn uiteenlopend, denk aan een minieme gevoeligheid voor groene aanslag, inbraakpreventie door het harde geluid dat siergrind produceert en exclusiviteit door de vele materialen en kleuren.

  Siersplit in big bags online bestellen

  Siersplit wordt niet uit rivieren gewonnen maar uit steengroeven. Het bestaat in feite uit gespleten breuksteen, vandaar dat deze steentjes deze benaming dragen. Vanwege de scherpere en meer hoekige vorm zullen deze steentjes minder bewegen ten opzichte van elkaar, waardoor je een meer stabiele basis kan creëren. Siersplit is geschikt voor decoratie alsook voor halfverharding.

  Alle sierplit en siergrind zijn uit voorraad leverbaar en worden in big bags aan huis of op de werf geleverd.

 • Sierkeien & breuksteen

  Sierkeien en breuksteen voor de aanleg van je tuin, oprit, terras of parking? In principe is breuksteen een term die zeer grof siersplit vertegenwoordigt, met de kenmerkende grove randen. Breuksteen komt net als siersplit uit steengroeven. In deze groeven worden met behulp van dynamiet de keien gespleten, zodoende ontstaan de breukstenen.

  Sierkeien zijn vergelijkbaar met siergrind maar zijn ronder van vorm, in tegenstelling tot breuksteen. Sierkeien worden soms door de natuur gevormd, bijvoorbeeld door slijtage in rivieren en door water algemeen. In andere gevallen worden breukstenen bewerkt tot een meer rondere variant, waardoor ze de benaming sierkeien dragen.

  Sierkeien in big bags online bestellen

  Sierkeien worden vrijwel overal gewonnen en geproduceerd. Sierkeien kunnen je tuin of buitenruimte prachtig opfleuren en een extra dimensie geven, van het aanleggen van een tuinpad tot een gehele oprijlaan. Sierkeien liggen een beetje tussen siersplit en breuksteen in: ze zijn groter dan siersplit, doch fijner dan breuksteen. Ook zijn sierkeien wat fijner afgewerkt dan breuksteen omdat de scherpte enigszins is weggewerkt door het ronder maken van de sierkeien. Je kan in de webshop van Bouwdepot eenvoudig, veilig en snel je sierkeien in big bags bestellen.

  Breuksteen in big bags online bestellen

  Breuksteen wordt ook wereldwijd gedolven en vervolgens in steengroeven in stukken verdeeld. Door de vorm van breuksteen kunt u vele soorten buitenruimten mooi afwerken met dit geweldige natuurproduct. Door de meer hoekige en scherpe vorm blijft breuksteen ietwat beter op z’n plek liggen dan sierkeien of siergrind, hetgeen het beter geschikt maakt voor bijvoorbeeld een pad of oprijlaan waar veel beweging op plaatsvindt. Je kan in de webshop van Bouwdepot eenvoudig, veilig en snel je breuksteun in big bags bestellen.

  Kiezen voor sierkeien of voor breuksteen?

  Of je voor sierkeien of breuksteen kiest, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Houd je van een elegante uitstraling? Dan bestel je best sierkeien online voor je oprit, tuin of terras.

  Ben je juist meer van een rustieke en grove uitstraling? Dan koop je best breuksteen vanwege de scherpe vorm.

  In onze webshop kan je kiezen uit een breed gamma van zowel breuksteen als sierkeien. 

  Alle onze sierkeien en breukstenen zijn uit voorraad leverbaar in big bags aan huis of op de werf.

 • Grind- & bodemstabilisatie

  Grindstabilisatie of bodemstabilisatie nodig voor het aanleggen van een nieuwe oprit, tuinpad of terras met grind, kiezel of keien? Het is een goede keuze om de ondergrond te voorzien van stabilisatie, zo voorkom je dat het grind of de keien na verloop van tijd gaan wegzakken. Een terras of grindpad dat niet voorzien is van grindstabilisatie of bodemstabilisatie, zal na een tijd oneffenheden en verzakkingen vertonen als je erover loopt. Hetzelfde geldt voor je fietsband of autobanden als je erover rijdt, wat tot vervelende situaties kan leiden. Met grindstabilisatie zorg je ervoor dat het grindpad zelf er ten allen tijde mooi blijft uitzien en het het oppervlak strak egaal blijft.

  Grindstabilisatie zorgt voor een egaal grindpad, oprit of terras

  Om te voorkomen dat grind of keien gaan verschuiven en inzakken, kun je het grind of keien stabiliseren. Dit gebeurt in de meeste gevallen met speciaal daarvoor ontworpen grindplaten of grindmatten die je onder het grind aanbrengt. De grindplaten bestaan uit afzonderlijke compartimenten met honinggraat motief die er voor gaan zorgen dat de keien, steentjes of grind op hun plaats gehouden worden en zodoende niet meer kunnen verschuiven.

  Deze werkwijze garandeert een mooi, strak en hecht oppervlak, zonder inzakkingen, sporen of verschuivingen en vergt nagenoeg geen onderhoud. Daarnaast is grindstabilisatie ook zo goed als onzichtbaar, omdat het grind zich tot 2cm boven de grindplaat vult in de honinggraten. Grindplaten zijn perfect waterdoorlatend en als positieve bijkomende eigenschap dat ze groei van onkruid tegengaan door de geotextiel aan de onderkant van de stabilisatieplaat. In de webshop van Bouwdepot zijn grindplaten te koop van diverse formaten en afmetingen. Bij het bestellen kan je de keuze maken uit grindplaten ontworpen voor tuinpaden of voor sterkere, speciaal voor parkings en opritten.

  Koop grindplaten en worteldoeken online in onze webshop

  Je kan de diverse producten die wij aanbieden op het gebied van grindstabilisatie op meerdere plaatsen in en om het huis gebruiken. Denk aan wandel- en tuinpaden, opritten, parkings, dakterrassen maar ook voor het aanleggen van een een sierstrook of een sportterrein met grind.

  Wil je er zeker van zijn dat je oprit of tuinpad volledig onkruidvrij blijft? De grindstabilisatieplaten zijn aan de onderzijde voorzien van een anti-worteldoek. Deze voorkomt dat onkruid door je grind groeit. Daarnaast hebben deze doeken ook een filterende en drainerende werking en zijn geheel waterdoorlatend. Alle grindstabilisatie matten, anti-worteldoeken en bodemstabilisatie zijn uit voorraad leverbaar. Je kan deze online bestellen en ophalen of laten leveren bij je thuis of op de werf.

 • Steen- & schanskorven