Afvoergoten

Bij Bouwdepot vind je een uitgebreid online gamma afvoergeulen en afvoergoten voor terassen alsook opritten en dit van het merk Aco aan scherpe prijzen.

Vergeet bij het online bestellen van je afvoergoot niet ook de accessoires zoals een eindplaat en zijafvoer of uitloop online te kopen.

Subcategorieën

 • Standaard afvoergoten
  Op zoek naar een standaard afvoergoot? Wij bieden een breed online assortiment standaard afvoergoten en toebehoren aan. 
 • Verlaagde afvoergoten
  Op zoek naar een verlaagd afvoergoot? Dan koopt u best een Euroline 60 afvoergoot. ACO Euroline 60 zijn afvoergoten met een beperkte inbouwhoogte (5,6cm) dat tegelijkertijd licht en stevig is. 
 • Discrete lijnafwatering
  Hoe je niet van roosters en gaat je voorkeur naar een discrete waterafvoer? Dan bent u bij Bouwdepot aan het juiste adres! 
 • Puntafwatering
  Bouwdepot biedt u een mooi gamma aan van puntwatering voor de afvoer van regenwater of leidingwater.


Afvoergoten

Afvoergoot kopen: voorkom wateroverlast in de tuin

Overtollig water op je terras of tuin efficiënt afvoeren naar de riolering? Met een afvoergoot werk je je terras mooi af en voorkom je wateroverlast in de tuin. Bouwdepot verkoopt brede en smalle afvoergoten voor een vlotte afvoer van regenwater. Een afvoergoot met rooster nodig? Bekijk het aanbod afvoergeulen in onze groothandel en bestel de gewenste afvoergoot eenvoudig online. Op die manier beperk je op slimme wijze wateroverlast in de buitenruimte en ligt de buitenruimte er altijd verzorgd bij.

Hoe werkt een afvoergeul?

Een afvoergoot of afvoergeul zorgt voor een perfecte afwatering van regenwater bij een tuin, terras of oprit. Op die manier voorkom je dat na een fikse regenbui alles blank komt te staan. Een afvoergoot terras beschikt namelijk over een open geul, vangt hemelwater op en voert het af naar de riolering. Kies je voor een afvoergoot met rooster? Met dit type waterafvoergoot voorkom je verstopping, want bladeren komen niet in de afvoergeul terecht. Ben je de tuin aan het opknappen of heeft deze een onderhoudsbeurt nodig? Breng afvoergeulen aan in je bestrating en voer water vlot af.

Wat zijn de voordelen van een waterafvoergoot?

Afvoergoten leveren allerlei voordelen op. Wat zijn de belangrijkste voordelen van een afvoergoot?


 • Een afvoergeul vangt regenwater op en voert het direct af;

 • Een waterafvoergoot verkleint de kans op wateroverlast in de tuin;

 • Een afvoergoot terras verlengt de levensduur van je bestrating;

 • Een afvoergoot zorgt ervoor dat overtollig regenwater minder snel je woning bereikt;

 • Een afvoergoot met rooster is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen.


Afvoergoten aanbrengen in je tuin? Verdiep je in het aanbod afvoergeulen bij Bouwdepot en bestel de gewenste waterafvoergoot online.

Het aanbod afvoergoten bij Bouwdepot

In onze groothandel kies je uit een veelzijdig assortiment afvoergeulen. Naast standaardafvoergoten verkopen we ook verlaagde afvoergoten en discrete lijnafwatering. Dit laatste is aantrekkelijk wanneer je een afvoergoot met rooster niet mooi vindt, want met discrete lijnafwatering kies je voor een betegelbare vloerafvoerput die je naadloos integreert in je terrasbestrating. Afvoergeulen zijn bijvoorbeeld gemaakt van aluminium, rubber en kunststof en je bestelt ze in allerlei hoogtes. In de webshop selecteer je dankzij de zoekfilters eenvoudig de gewenste afvoergeulen.

Hoe moet je een afvoergoot plaatsen?

Een waterafvoergoot plaatsen in je tuin, terras of oprit? Bouwdepot voorziet je graag van enkele tips voor een tevreden eindresultaat:


 • Plaats een afvoergeul altijd op een plaats waar het water heenloopt;

 • Leid regenwater af door een afvoergoot terras aan te sluiten op de riolering of laat het uitkomen op een sloot;

 • Besparen op water? Sluit een afvoergoot aan op een regenton of drainagesysteem en gebruik het opgevangen regenwater om je bloemen en planten te bewateren;

 • Het aanleggen van waterdoorlatende sierbestrating helpt eveneens bij het voorkomen van wateroverlast.


Ga direct aan de slag met het aanleggen van afvoergoten en bestel de beste afvoergeulen bij Bouwdepot.

Afvoergoot terras kopen? Hierom bestel je bij Bouwdepot

Is een waterafvoergoot aan vervanging toe of wil je de bestrating voorzien van een afvoergoot met rooster? De beste afvoergoot voor de buitenruimte vind je bij Bouwdepot. Voor elke buitenruimte hebben we een passende afvoergeul in het assortiment. Iedere afvoergoot is uitvoerig getest en daarom geniet je van een superieure kwaliteit. Een afvoergoot terras wordt dankzij een ruime voorraad snel thuisbezorgd in Nederland en België, maar ophalen bij een van onze ophaalpunten in Vlaanderen is ook een optie. Zien we je snel in onze digitale bouwmarkt?


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S