Steenkorven / schanskorven

Steenkorven en schanskorven kennen de afgelopen jaren een enorm succes en niet zonder reden: deze multifunctionele muren zijn eenvoudig en in een zeer korte tijd vrijwel overal te plaatsen. Met een natuursteenvulling naar keuze heb je tevens oneindig veel mogelijkheden qua kleur en uitstraling voor je tuin, afsluiting of scheidingsmuur. Steenkor...

Steenkorven en schanskorven kennen de afgelopen jaren een enorm succes en niet zonder reden: deze multifunctionele muren zijn eenvoudig en in een zeer korte tijd vrijwel overal te plaatsen. Met een natuursteenvulling naar keuze heb je tevens oneindig veel mogelijkheden qua kleur en uitstraling voor je tuin, afsluiting of scheidingsmuur. Steenkorven en schanskorven zijn tevens ook te gebruiken als grond- en waterkering.

Lees meer


Steenkorven / schanskorven

Vanwege de aard van deze steenkorven is het mogelijk nagenoeg elke gewenste vorm te creëren, waardoor je ook in kleine of moeilijk begaanbare ruimten zelfs steenkorven kunt plaatsen. Je hebt in een korte tijd een muurtje staan dat geluiddempend is, inkijk tegen gaat en tevens nog eens heel leuk uit ziet, volledig naar jouw smaak en stijl.

Steenkorven en schanskorven online kopen

De schans- of steenkorven die online te koop zijn in de webshop van Bouwdepot bestaan uit diverse formaten en zijn volledig kant-en-klaar. Je kan kiezen uit lage of hoge varianten, afhankelijk van de toepassing.

Zo kan je steenkorven en schanskorven inzetten voor geluidsdemping. Je kan namelijk

steenkorven in het midden vullen met zand of cement, op deze manier maak je een geluidwerende kern die een bijzonder effectieve geluidsbarrière vormt. 

Je kan steenkorven en schanskorven ook goed toepassen als erfafscheiding, sneller en goedkoper te plaatsen dan een muur en ook gemakkelijk terug te verwijderen indien nodig. 

Naast een scheidingswand kunnen steenkorven of schanskorven ook fungeren als gevelbekleding. Vooral in steden zie je deze toepassingsmethode steeds meer, omdat het duidelijk een architectonische meerwaarde biedt vanwege het bijzondere uiterlijk en karakter van de korven. Hiermee bescherm je je gevel ook extra tegen allerlei weersomstandigheden.

Als grond- en/of waterkering is een steenkorf of schanskorf ideaal, dit is trouwens ook het originele toepassingsgebied van gevlochten steenkorven: erosiebestrijding aan de waterkant van vijvertjes. Ook kun je er sterke dammetjes en dijken mee realiseren, waardoor een steenkorf de perfecte vorm van versterking biedt.

Bepaal zelf het uiterlijk van je steen- of schanskorf

De vulling in natuursteen bestaat in zoveel verschillende soorten, kleuren, maten en afwerkingen dat de keuze zo goed als oneindig is. Bekijk zeker ook ons gamma sierkeien, deze kunnen perfect gebruikt worden als vulling van steenkorven of schanskorven. Idealiter hebben de keien een formaat van +/- 40 tot 80mm.

Nog een laatste voordeel van steenkorven en schanskorven: je bent goed beschermd tegen graffiti, omdat de structuur van de stenen in combinatie met de korf nagenoeg geen opname van graffitiverf biedt. Alle steenkorven en schanskorven die online beschikbaar zijn in de webshop kunnen we direct uit voorraad leveren.

Je kan ervoor kiezen om de producten zelf op te halen bij een van onze depots of de schanskorven en steenkorven thuis of op de werf te laten leveren.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S