Afwatering & putdeksels

Subcategorieën


Afwatering & putdeksels

Afwatering: kwalitatieve afvoermaterialen kopen bij Bouwdepot

Ga je de tuin opnieuw inrichten? Neem ook een goede afwatering mee in je tuinontwerp. Het is een effectieve manier om regenwater snel af te voeren. Door klimaatverandering is er steeds vaker sprake van wateroverlast en dit is tegen te gaan met allerlei slimme oplossingen. Bouwdepot is je ideale partner voor een slim en nuttig afwateringssysteem in de buitenruimte. We verkopen infiltratiekratten, maar ook voor putdeksels en roosters zit je bij ons goed. Naar welk afwateringssysteem ben jij op zoek?

Wat wordt er bedoeld met afwatering?

Een goed afwateringssysteem is essentieel voor een snelle afvoer van regenwater. Op die manier wordt wateroverlast in de tuin en op sierbestrating zoveel mogelijk voorkomen. Tuinen die blank komen te staan, zorgen voor heel wat schade aan huizen en andere gebouwen. Dit soort problemen zijn te verhelpen door middel van afvoergoten en drainagebuizen. Je gebruikt ze om een afwateringssysteem aan te brengen in je tuin. Neem direct een kijkje bij ons uitgebreide aanbod en bestel gemakkelijk online. 

Op welke manier geef je afwatering vorm?

Afvoergoten zorgen voor een goede afwatering van overtollig regenwater. Door middel van afvoergoten langs je terras voer je water snel af naar lagere grondlagen. Zo is er minder risico op waterplassen op een terras en ook zijn op die manier verzakkingen te voorkomen. Wil je advies op maat voor de verwerking van afvoergoten in jouw buitenruimte? Neem contact op met een van onze specialisten voor meer informatie en uitleg. 

Drainagebuizen

Overtollig regenwater afvoeren is ook mogelijk met drainagebuizen. Ze zijn aan te sluiten op de regenpijp, handig wanneer je wateroverlast op daken wilt voorkomen. Water dat je opvangt, is ook opnieuw te gebruiken, bijvoorbeeld voor het bewateren van bloemen en planten. Daarnaast komen drainagebuizen ook goed van pas voor de hemelwaterafvoer in de tuin. Graaf hiervoor sleuven in zandgrond en sluit de buizen aan op een infiltratiesysteem.

Infiltratiekratten

Wil je regenwater snel en efficiënt opvangen? Maak gebruik van infiltratiekratten. Je plaatst ze onder de grond en vangen regenwater op. In de loop van de dagen geven de infiltratiekratten water af aan de omliggende grond. Op deze manier draag je ook zorg voor een hogere grondwaterspiegel en voorkom je uitdroging. Zelfs tijdens een warme en droge zomer ligt je tuin er mooi bij! Infiltratiekratten zijn overigens ook onder een terras te plaatsen.

Putdeksels en roosters

Putdeksels en roosters zijn eveneens een interessante optie in je zoektocht naar waterdoorlatende oplossingen. Bij een grote hoeveelheid regenwater voorkom je dat een terras of straat blank komt te staan. De putdeksels en roosters van Bouwdepot zijn perfect te combineren met de afvoergoten en drainagebuizen in onze webshop. Laat je daarom verrassen door ons veelzijdige assortiment en vind bij ons alles dat nodig is voor een afdoende afwateringssysteem.

Hierom bestel je afvoergoten en putdeksels bij Bouwdepot

Putdeksels en roosters nodig voor de afwatering in je tuin? Een goede reden om je bestelling te doen bij Bouwdepot. In onze groothandel bieden we namelijk handige oplossingen aan voor afwateringssystemen in tuinen. Al onze waterdoorlatende oplossingen zijn uitvoerig getest door experts en daarom kun je altijd rekenen op goede kwaliteit. Bovendien hanteren we scherpe prijzen en leveren we snel aan aannemers en handige doe-het-zelvers. Dit doen we in zowel Nederland als België. Je bestelde materialen ophalen bij een van onze afhaaldepots in Vlaanderen is ook een optie. We zien je bestelling graag bij ons binnenkomen!


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S