Pleisters en toebehoren

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van gipspleisters, kleefgipsen, primers, wapeningsvliezen, voegafwerkers, bezet- en tegelbare isolatieplaten. Dit alles is verkrijgbaar aan uiterst competitieve prijzen.

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van gipspleisters, kleefgipsen, primers, wapeningsvliezen, voegafwerkers, bezet- en tegelbare isolatieplaten. Dit alles is verkrijgbaar aan uiterst competitieve prijzen.

Lees meer

Subcategorieën

 • Pleisters & primers
  Bent u op zoek naar pleisters van hoogwaardige kwaliteit? Dan bent u bij bouwdepot aan het juiste adres. Wij beschikken over een ruim online assortiment aangipspleisters voor zowel binnen als buitenbepleistering. Koop nu op bouwdepot om te kunnen profiteren van onze scherpe prijzen.
 • Pleisterprofielen & wapening
  We hebben een ruim assortiment pleisterprofielen en wapeningsnetten en dit in diverse materialen en afmetingen. Binnen ons online assortiment van pleisterprofielen vind je hoekprofielen, afstrijkprofielen en stopprofielen in verschillende afmetingen. Bij pleisterwerken gebruik je ook best een bewapeningsnet om scheurvorming in de pleisterlaag te voorkomen. Dit bieden wij ook aan in verschillende afmetingen. Koop nu bij bouwdepot om te kunnen profiteren van onze scherpe prijzen.
 • Bezettingsplaten
  Bij isoleren komt heel wat materiaal kijken. Daarom kan je alles zorgvuldig voorbereiden en bestellen via onze webshop. Ontdek ons online aanbod bezettingsplaten & bespaar energie. De beste keuze voor de beste prijs. Koop snel en veilig harde pleister- en tegelbare isolatieplaten op bouwdepot.
 • Gereedschap pleisterwerken
  Is het tijd voor nieuw gereedschap om al het pleisterwerk dat u uitvoert weer naar behoren te kunnen doen? Denk hierbij aan gereedschap als decorateursmessen, plakijzers, plakspanan, stukadoorslatten en spackmessen. Neem dan een kijkje in ons onlie assortiment pleisterwerk gereedschap en ontdek wat we allemaal voor u in de aanbieding hebben. Koop nu bij bouwdepot om te kunnen profiteren van onze scherpe prijzen.


Pleisters en toebehoren

Pleister 

Pleister is een relatief eenvoudige en goedkope manier om muren en plafonds af te werken. Ideaal dus om een bestaande manier op te frissen of een nieuwbouwproject af te werken. Gipspleister is een veel gekozen optie om dit te doen. Ontdek waar je pleister nog voor kunt gebruiken én wat de voordelen zijn.

Pleisterwerken: wat is het?

Pleisterwerken is eigenlijk het proces waarbij men gipspleister aanbrengt op muren plafonds om deze op te frissen, te verfraaien of af te werken. Je kan met pleisterwerk de muren en plafonds glad maken waardoor deze er beter gaan uitzien. Beschadigingen, hobbels & vuil kunnen zo weggewerkt worden.


Wat zijn de verschillende toepassingen van pleisterwerk?

Pleisterwerken wordt vaak toegepast bij zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Het is een manier om muren en plafonds op een eenvoudige en voordelige manier glad te maken en te beschermen tegen schade en vocht. Het is een vaak gebruikte keuze om binnenmuren en plafonds af te werken.

Soorten gipspleister

Er zijn heel wat verschillende soorten gipspleister en muurpleister. De meest voorkomende soorten lichten we even toe:


 • Basis pleister: Een goedkope & eenvoudige soort pleister om gaten en oneffenheden in plafonds en muren op te vullen.

 • Finishing pleister: Vaak gebruikt als laatste laag voor het verven of behangen van muren en plafonds

 • Decoratieve pleister: dit is een soort gipspleister die speciaal is gemaakt om muren en plafonds op een decoratieve manier af te werken. Je kan decoratieve pleister gebruiken om muurornamenten te maken.

 • Snel drogende pleister: een gipspleister gemaakt voor snellere droging en verwerking. Perfect als je een kleiner project hebt of als je snel resultaat wilt.


Voordelen van pleister en muurpleister

Pleister en muurpleister hebben verschillende voordelen. Muurpleister is een goedkope manier om je muren of plafonds af te werken en te verfraaien. Het is eenvoudig te gebruiken en te verwerken. Je hebt geen ervaring nodig als klusser om ermee aan de slag te gaan.


Muurpleister biedt heel wat mogelijkheden. Je kan het praktisch op elk type oppervlak gebruiken, hierdoor kan je het voor heel wat projecten gebruiken. Muurpleister geeft ook een snel resultaat, waardoor je snel vooruit kunt met je project.

Zelf uitvoeren van pleisterwerken

Pleisterwerken zelf uitvoeren? Kan zeker. Doordat het eenvoudig te gebruiken is, moet je weinig kennis of ervaring hebben. Toch geven we graag enkele stappen mee als je pleister wilt gebruiken tijdens je project.


 1. Voorbereiding:

Maak je muren en plafonds schoon en droog en probeer oneffenheden zoveel mogelijk te verwijderen.

 1. Pleister op maat maken & maken

Maak de pleister op maat en meng het vervolgens volgens de instructies van de fabrikant. Deze vind je eenvoudig terug op de verpakking of online.

 1. Aanbrengen

Breng de pleister aan met een plamuurmes of remset.

 1. Gladde afwerking

Maak alles glad met een plamuurmes of remset.

 1. Laten drogen

Laat alles drogen volgens de instructies van de fabrikant.

 1. Schuren

Schuur het pleister glad en verwijder oneffenheden.

 1. Afwerking

Werk je muur of plafond af naar keuze met verf of behang.


Pleisterwerken door een professional

Toch niet zeker of je het zelf gaat kunnen? Dan kan je steeds hulp inroepen van een professionel. Uiteraard zal een professionel meer ervaring en vaardigheden hebben om je muurpleister mooi en egaal aan te brengen. Zo ben je zeker van een goed resultaat. De professional zal dit sowieso sneller kunnen als jij, waardoor je minder tijd verliest in je bouwproject.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S