Gipsplaten en toebehoren

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van gipsplaten, glasvezeltapes, inspectieluiken (met groene gyproc), kleefgipsen, voegafwerkers, voegvullers en voegreparatiepasta. Dit alles is verkrijgbaar aan uiterst competitieve prijzen.

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van gipsplaten, glasvezeltapes, inspectieluiken (met groene gyproc), kleefgipsen, voegafwerkers, voegvullers en voegreparatiepasta. Dit alles is verkrijgbaar aan uiterst competitieve prijzen.

Lees meer

Subcategorieën

 • Gipsplaten

  Gipsplaten zijn onmisbaar tijdens verbouw- en renovatiewerken. Je kan gipsplaten in zeer uiteenlopende bouwtoepassingen en verbouwingswerken gebruiken, zoals het opknappen van muren en plafonds, isoleren van het dak, als ondergrond voor plakwerken en stucwerk, voor het plaatsen van valse wanden of voorzetwanden of als basis voor het egaliseren van oppervlakten. Gipsplaten zijn zeer eenvoudig te bevestigen op zowel houten als metalen constructies.

  De gipsplaten verkrijkbaar in onze webshop bestaan uit een gipskern, met daar omheen een ommanteling van gerecycled karton. Je kan kiezen uit een breed gamma van gipsplaten van diverse fabrikanten zoals Knauf, Gyproc en Siniat. De gipsplaten zijn qua specificaties en afmetingen identiek, zijn van hoge kwaliteit en beschikken over een hoge weerstand.

  Standaard/universele gipsplaten

  Je hebt een ruime keuze aan universele gipsplaten, welke je in vrijwel elke toepassing kan gebruiken. Wil je graag een scheidingwand plaatsen of een voorzetwand creëren? Dan zijn gipslaten het geschikte product. In onze webshop kan je kiezen uit 2 verschillende lengtes: die van 2600 of 3000 mm, twee breedtes van 600 of 1200 mm en je hebt de keuze uit gipsplaten die 9,5 of 12,5 mm dik zijn. Voorts kan je kiezen uit 2 of 4 afgeschuinde kanten, naargelang je voorkeuren van afwerking.

  Groene vochtwerende platen online kopen

  De groene vochtwerende gipsplaten die je online kan bestellen zijn verkrijgbaar in dezelfde afmetingen met identieke specificaties. Deze gipsplaten zijn uitermate geschikt voor gebruik in natte ruimtes zoals badkamers en keukens en dit vanwege de uitstekende vocht- en schimmelwerende eigenschappen. Onze webshop adviseur raadt aan om deze platen te kiezen voor elke ruimte waar een risico bestaat op eventuele vochtproblemen.

  Stucplaten online bestellen

  Wil je een oppervlak (opnieuw) stuken, plakken of bezetten, kies dan voor onze stucplaten. Deze zijn speciaal ontworpen als ondergrond voor stucpleisters zoals MP75 en Goldband. De standaard lengte van deze platen is 2000 mm met een dikte van 10 mm, je kan kiezen uit de breedtes 400 en 600 mm. Deze platen kunnen gemakkelijk gemonteerd worden en zijn tevens geschikt voor dakgebintes en schuine wanden. Bekijk het totale aanbod aan gipsplaten in de webshop, maak je keuze en bestel online. Betaling is 100% veilig en je bent verzekerd van snelle levering of ophaling.

 • Metalstud profielen & toebehoren

  Metal stud profielen zijn uiterst geschikt voor het plaatsen van valse plafonds en valse wanden. Alle profielen die in onze webshop te koop zijn, zijn allemaal vervaardigd uit verzinkt staal en daardoor uiterest sterk en weerbaar.

  Metal stud profielen bestaan in twee varianten, namelijk de zogeheten C en U profielen. C profielen worden in de volksmond ook wel staanders genoemd, deze worden verticaal bevestigd aan de U profielen. U profielen worden liggers genoemd en worden horizontaal bevestigd, doorgaans aan het plafond of het vloeroppervlak.

  Voordelen en installatie van metalen stud profielen

  Metalen stud profielen creëren een stabiel frame, dat snel en eenvoudig te plaatsen is. Hierdoor is dit systeem erg geschikt voor elke professional en betere doe-het-zelver die een valse wand of valse plafond moet plaatsen.

  Aangeraden wordt om na elke 50 tot 60 centimeter een U profiel in een geplaatst C profiel te fixeren. Daarna kun je indien gewenst ook isolatiemateriaal plaatsen, in de meeste gevallen gebruikt men hiervoor minerale wol.

  Ook het doortrekken van leidingen en kabels vormt geen enkel probleem. De C profielen zijn voorzien van speciale uitsparingen. Je hoeft dus geen rekening meer te houden met op maat gemaakte onderdelen, of al perfect van tevoren bepalen waar welke leidingen dienen te lopen. Dit zal je alvast veel moeite en tijd besparen.

  Metal stud profielen online kopen bij Bouwdepot.be

  In onze webshop bieden wij vele afmetingen metal stud profielen, bij Bouwdepot kan je zowel de C als de U profielen voor valse plafonds en valse wanden online bestellen. Daarnaast hebben we ook een ruim gamma aan alle benodigde toeboeren en accessoires die je ook direct online kan kopen tegen uiterst scherpe prijzen.

  • Afhangdraad
  • Ankerhangers
  • Direkthangers
  • Kruisverbinders
  • Nonius hangers en toebehoren
  • Diverse verbindingsprofielen

  Alle metal stud profielen en toebehoren zijn uit voorraad leverbaar. Je kan kiezen om ze op te halen of te laten leveren aan huis of op de werf.

 • Toebehoren gipsplaten
 • Afwerking gipsplaten