Schilderdeur brandwerend

Ben je op zoek naar nieuwe binnendeuren? Kies dan voor een brandwerende deur. Deze verhogen de veiligheid van je huis. Welke soorten brandwerende deuren zijn er en welke voordelen bieden ze? Wij vertellen je meer.Schilderdeur brandwerend

Brandwerende deuren voor meer veiligheid in huis

Brand in huis? Uiteraard hoop je dat dit nooit zal gebeuren. Hoewel het risico relatief klein is, is het wel aanwezig. Je beschermt jezelf het best tegen brand door voorzichtig om te gaan met kookplaten en apparaten, maar ook door gebruik te maken van brandvertragers in huis. Een goed voorbeeld hiervan zijn brandwerende deuren.

De toepassingen van de brandwerende deur

Brandwerende deuren komen we vaak tegen in ziekenhuizen, kantoren en andere utiliteitsgebouwen. Ze zijn echter ook goed geschikt voor appartementencomplexen en woningen. De brandwerende deuren creëren compartimenten. Als er brand uitbreekt in een ruimte, dan sluit je deze ruimte snel af met de brandwerende deur, zodat de brand zich niet snel kan spreiden. Dit geeft je meer tijd om met je hele gezin veilig de woning te verlaten.

De voordelen van de brandwerende deur

Brandwerende deuren helpen voorkomen dat brand snel overslaat van de ene ruimte naar de andere ruimte. Dit vergroot de kans dat iedereen veilig het gebouw kan verlaten. Hulpdiensten kunnen bovendien makkelijker het gebouw in om mensen te redden. De kans dat het hele gebouw afbrandt, is ook kleiner. Er zal dus waarschijnlijk minder brandschade zijn, dankzij de brandwerende deuren.

Welke soorten brandwerende deuren zijn er?

Brandwerende deuren komen in allerlei soorten en maten, waardoor er voor ieder utiliteitsgebouw, appartementencomplex en woning deuren te vinden zijn. Zo bestaan er draai- en zwaaideuren in enkele en dubbele uitvoering. Daarnaast heb je keuze uit schuifdeuren. Bij Bouwdepot vind je brandwerende deuren in de vorm van de populaire schildersdeuren die bij uitstek geschikt zijn als binnendeur in een woning.

Welke brandweerstand voor de brandwerende deur?

De ene brandwerende deur houdt brand langer tegen dan de ander. De brandweerstand wordt meestal zo weergegeven: RF[brandweerstand in minuten]. Een deur met een brandweerstand van RF30 houdt brand dus 30 minuten tegen. Er bestaan ook deuren met RF60 en RF120. Hoe langer de deur brand kan weren, hoe veiliger je woning. Aan de andere kant zijn deuren met brandweerstand RF120 wel een stuk duurder dan brandwerende deuren met een lagere brandweerstand.

Hoe meet je je brandwerende deur op?

Wil jij graag je brandwerende deur laten plaatsen? Meet dan eerst je deur op. Hiervoor gebruik je je oude deur. Betreft dit een stompe deur? Meet deze dan op zes plekken op: drie keer in de hoogte en drie keer in de breedte. Zo weet je zeker dat je meting accuraat is.

Heb je een opdekdeur? In de breedte meet je deze drie keer op zonder opdekrand. Meet de deur drie keer op in de hoogte met opdekrand.

Koop brandwerende deuren bij Bouwdepot

Brandwerende deuren verhogen de brandwerendheid van je woning en ze zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Wil jij de veiligheid van je gezin in huis verhogen? Koop dan een brandwerende deur bij Bouwdepot.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S