EPS gevelisolatieEPS gevelisolatie

Gevelisolatie voor meer wooncomfort

Energie besparen tijdens de koude wintermaanden? Energielabel van je huis verbeteren? Minder geluidsoverlast van de buren? Kies dan voor de juiste gevelisolatie. Gevelisolatie aanbrengen zorgt voor extra wooncomfort en verhoogt de waarde van je woning. 

Welke voordelen kan gevelisolatie kopen jou brengen? En welke soorten gevelisolatie zijn er? Wij vertellen je daar graag meer over.

Waarom gevelisolatie kopen?

Er zijn veel elementen van je woning die je kunt isoleren. Waarom zou je dan voor de gevel kiezen? De gevel is in de meeste gevallen het grootste oppervlak van je huis dat in contact staat met de buitenwereld. Je dak staat dan op de tweede plaats. Omdat je gevel zo groot is, kan er veel warmte door ontsnappen. In de zomer kan de warmte juist in de muren trekken, waardoor het lastig is je huis koel te houden. Door je gevel te isoleren, los je dit probleem op. Zo hou je de temperaturen binnenshuis aangenaam en bespaar je op stook- en airco kosten.


Gevelisolatie biedt je niet enkel thermische isolatie, maar ook akoestische isolatie. Woon je aan een drukke weg of vlak bij een school? Dan kan gevelisolatie een groot verschil voor je maken.

Hoe je gevel isoleren?

Er zijn verschillende manieren waarop gevels geïsoleerd kunnen worden. Zo kunnen vakmannen isolatieplaten monteren met isolatiepluggen. Deze worden vervolgens bedekt met de gevelbekleding.


Beschikt je woning over een houtskeletbouw? Dan is het mogelijk isolatie te laten inblazen, bijvoorbeeld met houtvezels. je kunt ook gevelisolatie kopen in de vorm van schuim.

Welke soorten gevelisolatie zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten gevelisolatie. We laten er hier drie de revue passeren.

EPS gevelisolatie

EPS gevelisolatie is een isolatiemateriaal dat in verschillende vormen te verkrijgen is. Zo heb je de keuze uit isolatieplaten en parels voor inblaasisolatie. EPS gevelisolatie heeft een goede isolatiewaarde, het is drukvast en is bestand tegen schimmels. Het heeft een licht gewicht, is makkelijk verwerkbaar, goedkoop, recyclebaar en vlamdovend. Het is dan ook een uitstekende optie voor diegenen die gevelisolatie overwegen.

PIR gevelisolatie

PIR is een kunststofschuim dat ook wel als de verbeterde versie van PUR wordt beschouwd. Het is een van de populairdere soorten gevelisolatie. Het kunststofschuim wordt gebruikt voor gevels, maar bijvoorbeeld ook voor vloeren en daken. Het komt in de vorm van isolatieplaten en is populair vanwege zijn hoge isolatiewaarde. PIR gevelisolatie biedt dezelfde isolatiewaarde dan PUR en is brandveiliger. Beide isolatiematerialen zijn licht van gewicht, eenvoudig te verwerken en drukvast.

Icynene gevelisolatie

Icynene gevelisolatie is een schuimisolatie die in de houtskeletstructuur van je buitenmuren wordt gespoten. Het vormt een luchtdichte isolatielaag die toch zeer ademend is. Icynene gevelisolatie heeft niet alleen een geweldige isolatiewaarde, maar is daarnaast duurzaam. Het werkt vlamvertragend, het is soepel en geurloos.

EPS en PIR/PUR gevelisolatie bij Bouwdepot

Wil jij de waarde van je woning verhogen, er lekker behaaglijk bij zitten in de winter en van meer koelte genieten in de zomer? Dan is gevelisolatie laten aanbrengen zeker een aanrader. Bij Bouwdepot vind je gevelisolatie voor jouw woning. Geniet van alle voordelen en verhoog je woongemak.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S