BouwfoliesBouwfolies

Bouwfolie kopen: waterkeren, beschermen en afdekken

Met bouwfolie is het mogelijk om water te keren, spullen af te dekken en objecten te beschermen. Dit komt goed van pas op iedere bouwplaats en bij tal van klussen. Vraag het een aannemer en hij zal zeggen dat bouwplastic onmisbaar is bij het bouwen van huizen, kantoren, fabrieken en andere gebouwen. Daarnaast is bouwfolie zeer gewild bij onder meer schilders, doe-het-zelvers en hoveniers. Bouwdepot levert bouwfolie op rol van hoge kwaliteit aan professionals en particulieren. Ontdek ons uitgebreide aanbod en onze lage prijzen.

Toepassingen van bouwfolie

Er zijn tal van toepassingen voor bouwfolie. Met name in de ruwbouw is het een erg populair bouwmateriaal. Daar wordt het gebruikt voor allerlei constructies, zoals vloeren, daken en gevels. Het doel van het aanbrengen van de bouwfolie is veelal een dampdichte en dampremmende afwerking. Dit is nodig om te voldoen aan de bouweisen en de wensen qua isolatie. Ook het creëren van een gezond klimaat in het gebouw is hiermee gemoeid. Je wilt immers niet te maken krijgen met lekkage, schimmels en energieverlies. Zo is bouwplastic perfect als waterkering onder betonvloeren. Afdekken is een andere toepassing van bouwplastiek. Pas het bijvoorbeeld toe als afdekfolie om bouwmaterialen te beschermen tegen vocht, vuil en wind. Of wat dacht je van het tijdelijk afdichten van ramen en deuren voordat het glas geplaatst wordt? Tot slot gebruiken onder meer schilders, stukadoors en behangers het afdekfolie om te voorkomen dat er tijdens het klussen vlekken op meubels en vloeren ontstaan.

Verschillende soorten bouwfolie

Bouwdepot levert een aantal soorten bouwfolie in diverse diktes. Zo vind je bijvoorbeeld EPDM waterkerende folie met een dikte van één millimeter in ons assortiment. Ook leveren we onder andere DPC folie tegen opstijgend vocht voor verticale en horizontale toepassingen in de bouw. Verder kan een zelfklevende bouwfolie bij bepaalde toepassingen erg handig zijn, zoals bij het tijdelijk beschermen van kozijnen en glas tegen beschadigingen. Bekijk de verschillende producten in onze collectie voor de specifieke bruikbaarheid.

Bouwfolie op rol gebruiken

Het gebruik van bouwfolie op rol is ideaal als je grote hoeveelheden nodig hebt voor je bouwproject. Bestel bijvoorbeeld bouwfolie op rol met een breedte van zes meter en een lengte van vijftig meter. Dit is te gebruiken voor een oppervlakte van driehonderd vierkante meter. De bouwfolie op rol voorkomt vouwen en is gemakkelijk te vervoeren. Je kunt het eenvoudig op de bouwlocatie uitrollen en afmeten. Zo bepaal je zelf ter plekke de juiste maat. Indien nodig kun je verschillende stukken folie aan elkaar vast maken met speciale tape. Welk type tape het beste is, hangt af van de toepassing. Zo dien je voor het juist afdichten van aansluitingen en gaten in dampdichte folie aluminiumtape te gebruiken.

Constructies met bouwfolie waterdicht maken

Bouwfolie die waterdicht is, vormt een belangrijke voorwaarde voor de waterkering bij constructies op de bouwwerf. Zo kan de folie dienen als vochtwerende laag tussen bijvoorbeeld een betonplaat en de bouwgrond. Ook metselwerk in muren is met bouwfolie waterdicht te maken. Verder kun je denken aan toepassingen bij funderingen, gevels, kelders, daken, vloeren, deuren, ramen en goten. De bouwfolies in ons aanbod zijn dampdicht en bruikbaar aan de binnenzijde van bouwconstructies. Voor het afvoeren van waterdamp van binnen naar buiten gebruik je dampdoorlatende bouwfolie aan de koude zijde van een constructie. Wil jij jouw bouwproject succesvol met bouwfolie waterdicht maken? Kies dan voor de degelijke folies van Bouwdepot!

Ideaal als afdekmateriaal

Bij allerlei klussen kan het noodzakelijk zijn om zaken af te dekken om blootstelling aan wind, vocht, vuil en giftige stoffen te voorkomen. Ook dan is bouwfolie op rol een uitkomst. Meubels, vloeren en tal van andere objecten zijn met bouwfolie waterdicht en winddicht in te pakken. Hiermee voorkom je dat deze zaken beschadigingen oplopen of vies worden. Een voorbeeld van waterkerende afdekfolie is transparante bouwfolie van polyethyleen (PE). Dit wordt veelal gebruikt voor het afdekken van ramen en als tussenlaag bij vloerisolatie en vloerverwarming. Bij deze laatste hoeft de bouwfolie uiteraard niet transparant te zijn, wat de bouwfolie goedkoper maakt.

Bescherming op de bouwplaats

Op een bouwplaats staan vaak vele soorten bouwmateriaal tijdelijk opgeslagen. Dit materiaal heeft bescherming nodig tegen weer en wind. Het is derhalve aan te raden om de stenen, plaatmateriaal en dergelijke in te pakken met bouwfolie. Hiermee voorkom je dat het materiaal wegwaait, nat wordt of kapot gaat. Verder is bouwfolie ook te gebruiken voor het afschermen en beveiligen van de bouwplaats zelf. Bekleed er bijvoorbeeld hekwerk mee en ga zo inbraak of pottenkijkers tegen. Tot slot is het mogelijk om met bouwfolie een stofscherm te maken. Dit kan erg handig zijn om een ruimte waarin werkzaamheden plaatsvinden die veel stof opleveren, zoals zagen of schuren, af te scheiden van andere ruimtes. Hiermee voorkom je dat het stof zich verspreidt en ander werk hindert.

De voordelen van bouwfolie

Een overzicht van de voordelen van bouwfolie:

  • Hoge kwaliteit;

  • Waterkerend;

  • Beschermend;

  • Afschermend;

  • Afdekkend;

  • Weerbestendig;

  • Scheurvast;

  • Lange levensduur;

  • Hoge elasticiteit;

  • In verschillende afmetingen en diktes leverbaar.

Bouwfolie voordelig online bestellen

Wil je voor een competitieve prijs bouwfolie kopen? Bekijk dan gauw ons assortiment met laag geprijsde bouwfolie op rol. Je hebt de keuze uit diverse soorten, maten en diktes. Onze bouwfolies zijn te bestellen vanuit België en Nederland. Je kunt rekenen op een snelle levering. Het zelf afhalen van veel van de producten is bovendien mogelijk bij onze Belgische vestigingen. Op iedere productpagina kun je zien bij welke depots voor het betreffende folie gratis afhaling mogelijk is.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S