Geen producten
Geen producten
Product Filter
Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van vloerchape, isolatiechape, chapenetten en egalines aan uiterst competitieve prijzen.
Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van vloerchape, isolatiechape, chapenetten en egalines aan uiterst competitieve prijzen.
Wapeningsnet voor chapevloeren binnen en buiten
Sneldrogende chape voor binnen en buiten
Zelf-nivellerend vloeregalisatiemiddel 1 tot 10 mm
Zelf-nivellerend egalisatiemiddel, vloeregalisatiemiddel 1 tot 10mm
Zelfegaliserend uitvlakmiddel voor laagdikten van 3 tot 40 mm
Vezelversterkt, zelfegaliserend middel voor laagdikten van 3 tot 40 mm
Zelf nivellerende gietvloeimortel voor laagdikten van 5 tot 40 mm
Wil je chape maken of zelf chape leggen? Dan moet je uiteraard weten wat het juist is. Een chape vloer is een vlakke vloerplaat gemaakt op basis van cement, ook wel bekend als dekvloer of ondervloer. Chape vloeren zijn de basis van de uiteindelijke vloerbedekking. Chape leggen doe je altijd op een harde ondergrond, denk maar aan een betonnen draagvloer of vloerisolatie. Zelf chape maken heeft als voordeel dat je oneffenheden in je draagvloer mooi kan wegwerken.
Chape leggen is essentieel om een goede basis voor je vloer te maken. Leidingen en vloerverwarming kan je eenvoudig wegwerken door zelf chape te leggen. Zelf chape maken doe je heel eenvoudig. Het bestaat uit een mengsel van cement, water en zand. Op de verpakking staat vaak hoeveel je nodig hebt om tot het gewenste resultaat te komen.
Met kant-en-klaar chape beton is het zelf leggen heel eenvoudig. Op de verpakking staat hoeveel chape je exact moet gebruiken per vierkante meter vloer. Volg deze instructies steeds juist op om een mooi resultaat te verkrijgen.
Moet je snel een vloer klaar hebben? Kies dan voor sneldrogende chape, vaak kan je deze vloer al binnen 24u belopen, afhankelijk van hoe dik de vloer is. Een goede chape dient volledig waterpas en waterdicht te zijn. Vergeet niet om de juist hoeveelheid chape te berekenen.
Hoeveel chape kopen en de benodigde hoeveelheid berekenen? Hoeveel beton je exact nodig hebt, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij maar aan de gewenste dikte van de vloer en het oppervlak van je vloer Besluit je kant-en-klare chape te kopen? Dan verbruik je ongeveer 20 kilo per vierkante meter voor een vloer van één centimeter dikte. De meeste zakken chape beton zijn verkrijgbaar in zakken van 25 kilo, die je met 3,5 liter water aanmaakt en mengt voor het juiste resultaat.
Een chape vloer moet steeds goed drogen. Het is essentieel dat het volledig droog is, vooraleer je de uiteindelijke vloer begint te leggen. Chape bestaat uit een mengsel van cement, water en zand. Het cement heeft tijd nodig om te hydrateren en volledig uit te harden, zodat er geen water meer vrijkomt. Dit proces heeft een grote impact op hoe lang de droogtijd bedraagt.
Hoe lang moet chape drogen? De droogtijd is vooral afhankelijk van de dikte van de vloer, de relatieve vochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden om zo de chape droogtijd zo kort mogelijk te houden.
Over het algemeen mag je rekenen op een droogtijd van één week per centimeter. Als voorbeeld: voor een chape vloer van acht centimeter dikte is een droogtijd nodig van vijf weken voor de eerste vijf centimeter en zes weken extra voor de overige drie centimeter. Dat komt neer op een totale chape droogtijd van elf weken.
Als je chape niet lang genoeg laat drogen heeft dit impact op de kwaliteit van de vloer. Er kunnen scheuren ontstaan, je kan te maken krijgen met schimmels en vochtproblemen. Als je te snel verder werkt, bestaat de kans dat je volledig opnieuw moet starten. Wat een grote impact heeft op je hele project.
Wil je niet zo lang wachten en sneller verder kunnen werken? Dan is sneldrogende chape een goed alternatief. De droogversnellers in sneldrogende chape zorgen ervoor dat het vocht in de chape kristalliseert en verkorten de droogtijd. Het grootste voordeel van sneldrogende chape is de verkorte droogtijd. Ook verminder je het risico op krimpscheuren. Sneldrogende chape is geschikt voor de meeste soorten vloeren, maar kijk dit steeds goed na.
De prijs van sneldrogende chape ligt vanwege de additieven wel wat hoger. De besparing op de chape droogtijd weegt vaak op tegen de hogere prijs, aangezien je op werkuren aanzienlijk bespaart. Nog sneller drogen? Met een speciale bouwdroger maak je de droogtijd nog korter.
Isolerende chape is een type chape dat speciaal ontworpen is om de thermische isolatie van de vloer te verbeteren. Aan isolerende chape zijn polystyreenkorrels of geëxpandeerde kleikorrels toegevoegd. Isolerende chape zorgt voor een betere energie-efficiëntie en een comfortabelere leefomgeving. Het is ook beter voor het milieu dan traditionele chape kopen. Isolerende chape breng je gemakkelijk aan en is daardoor een populaire keuze. De droogtijd is vaak ook iets korter.
Chape leggen is een essentiële stap in het proces van vloerbekleding. Dit moet dus zeker op de juiste manier gedaan worden. Zelf chape leggen? Zorg er dan voor dat je de chape vloer gelijkmatig aanbrengt en zeker voldoende laat drogen. Om chape te maken voeg je alleen wat water toe en je bent klaar om jouw vloer te leggen. Als je het niet zelf wilt maken, kan je ook kant-en-klare chape aankopen.
De hoeveelheid chape berekenen en zelf chape leggen is een goede optie voor doe-het-zelvers.
Voor het beste resultaat laat je de klus uitvoeren door een specialist in het leggen van chape vloeren. Een vakman weet namelijk precies welke hoeveelheid hij moet kopen en aan te brengen voor een vloer van hoge kwaliteit. Omdat het goed en voldoende drogen van chape vloeren heel belangrijk is, informeert een specialist je graag over de chape droogtijd en het voorkomen van scheuren tijdens het drogen.
De prijs varieert en is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst is het type chape beton dat je gebruikt van invloed op de prijs. Zo is isolerende chape bijvoorbeeld duurder dan traditionele chape vanwege de extra isolerende materialen die worden toegevoegd. Daarnaast bepaalt vooral de dikte van vloeren de prijs. Hoe dikker de vloer, hoe meer materiaal er nodig is en hoe hoger de prijs zal zijn. Heb je een groot oppervlak chape vloer nodig? Dan valt de prijs per vierkante meter juist vaak lager uit dan bij kleinere ruimtes.
Bij het leggen van nieuwe vloeren, is het belangrijk om te beginnen met een goede basis voor chape vloeren en de juiste droogtijd te volgen. De juiste hoeveelheid berekenen? Op de verpakking kan je steeds zien hoeveel chape je per vierkante meter vloer nodig hebt. Twijfel je toch over de hoeveelheid die je nodig hebt? Vraag het zeker na bij een specialist. Zo weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid gebruikt.
Weet je al hoeveel je nodig hebt? Ontdek dan het ruime assortiment bij Bouwdepot. Bestel eenvoudig online & kom het gratis afhalen in één van onze depots of laat het snel thuis leveren.