ISOLEREN

Isolatie kopen bij Bouwdepot

Isolatie plaatsen? Dit helpt je om te besparen op energie. Bovendien houd je jouw huis makkelijker warm. Dit is extra belangrijk wanneer je een warmtepomp hebt. Met goede isolatie in je huis verklein je bovendien je CO2-voetafdruk. Voldoende redenen dus om isolatie te plaatsen. Misschien vraag je je echter af: &lsqu...

Isolatie kopen bij Bouwdepot

Isolatie plaatsen? Dit helpt je om te besparen op energie. Bovendien houd je jouw huis makkelijker warm. Dit is extra belangrijk wanneer je een warmtepomp hebt. Met goede isolatie in je huis verklein je bovendien je CO2-voetafdruk. Voldoende redenen dus om isolatie te plaatsen. Misschien vraag je je echter af: ‘waar moet ik beginnen?’ of ‘welke isolatie kopen?’ Wij vertellen je meer over het isoleren van je huis en of je nu PUR isolatie, PIR isolatie, XPS isolatie of EPS isolatie nodig hebt.

Lees meer

Subcategorieën

 • TOEPASSING - Zolder & (plat)dak

  Dakisolatie: voor een plat of hellend dak

  Dakisolatie is een uitstekende manier om je energienota te reduceren. Het dak isoleren is ook een slimme ingreep, want het verbetert het wooncomfort. Bijna dertig procent van de warmte in huis gaat namelijk verloren via het dak. Daarom is het belangrijk om snel met dakisolatie aan de slag te gaan. Zoek je kwalitatief isolatiemateriaal? Doe je aankoop bij Bouwdepot, dé specialist in bouwmaterialen voor professionals en particulieren. Wij hebben ook op het gebied van dakisolatie alles in huis!

 • TOEPASSING - Vloer

  Bouwdepot is verdeler van kwalitatieve vloerisolatie en dit aan uiterst competitieve prijzen. Bij ons kan je eenvoudig en goedkoop vloerisolatie online kopen en later leveren thuis of op de werf!

   

  OP ONZE FACTUREN STAAN DE ISOLATIEWAARDES ZODAT PREMIES ZONDER PROBLEMEN AANGEVRAAGD KUNNEN WORDEN

 • TOEPASSING - Muur

  Bouwdepot is verdeler van kwalitatieve muurisolatie en dit aan uiterst competitieve prijzen. Bij ons kan je eenvoudig en goedkoop muurisolatie online kopen en later leveren thuis of op de werf!

   

  OP ONZE FACTUREN STAAN DE ISOLATIEWAARDES ZODAT PREMIES ZONDER PROBLEMEN AANGEVRAAGD KUNNEN WORDEN

 • TOEPASSING - Fundering / Bouwknopen
  Bij de constructie van een gebouw zijn er heel wat bouwknopen die niet met traditionele isolatie zoals glaswol,rotswol of PIR isolatieplaten geïsoleerd kunnen worden.
 • TOEPASSING - Geluidsisolatie

  Bouwdepot is verdeler van kwalitatieve geluidsisolatie en dit aan uiterst competitieve prijzen. Bij ons kan je eenvoudig en goedkoop geluidsisolatie online kopen en later leveren thuis of op de werf!

   

 • TYPE - glaswol / rotswol

  Bouwdepot is verdeler van kwalitatieve glaswol van de merken Ursa en Isover en dit aan uiterst competitieve prijzen. Bij ons kan je eenvoudig en goedkoop glaswolisolatie online kopen en later leveren thuis of op de werf!

   

  OP ONZE FACTUREN STAAN DE ISOLATIEWAARDES ZODAT PREMIES ZONDER PROBLEMEN AANGEVRAAGD KUNNEN WORDEN

 • TYPE - PIR / PUR

  Bouwdepot is verdeler van kwalitatieve PIR en PUR van de merken Unilin en Recticel dit aan uiterst competitieve prijzen. Bij ons kan je eenvoudig en goedkoop PIR en PUR isolatie online kopen en later leveren thuis of op de werf!

   

  OP ONZE FACTUREN STAAN DE ISOLATIEWAARDES ZODAT PREMIES ZONDER PROBLEMEN AANGEVRAAGD KUNNEN WORDEN

 • TYPE - XPS isolatie / EPS isolatie

  XPS isolatie - EPS isolatie: ontdek de voordelen

  XPS isolatie en EPS isolatie zijn voor velen nog steeds de gouden standaard als het om isolatiemateriaal gaat. Deze isolatieplaten staan bekend om hun goede isolatiewaarde, relatief lage prijs en makkelijke gebruik. Maar wat zijn nu precies de voordelen van EPS isolatie? En wanneer is het beter om voor XPS isolatie te kiezen? Wij vertellen je over de verschillen tussen EPS en XPS isolatieplaten en brengen je op de hoogte van de unieke voordelen die XPS isolatie biedt. Zo lukt het je om een weloverwogen keuze te maken voor ieder isolatieproject.

 • TYPE - Cellenglas
  Cellenglas isolatie is zoals de naam het zelf zegt, isolatie gemaakt uit glas. Hierdoor heeft de isolatie een zeer hoge druksterkte. 

  De voornaamste toepassing van cellenglas isolatie is koude bruggen vermijden tussen de vloerplaat en de muren, maar ze wordt tevens gebruikt als dakisolatie op platte daken.
 • TYPE - Cellenbeton

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van cellenbeton aan uiterst competitieve prijzen.

 • TYPE - isolatiechape / randisolatie

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van isolatiechape en randisolatie aan uiterst competitieve prijzen.

 • TYPE - isolatieschuim

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van PU isolatieschuim aan uiterst competitieve prijzen.

 • Isolatiepluggen en spouwankers

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van isolatiepluggen (eventueel met anker of pin) en isolatieschroeven aan uiterst competitieve prijzen.

 • Luchtdichting / dampscherm

  Dampscherm: onmisbaar bij dakisolatie

  Vochtige lucht in huis of een bedrijf tegengaan? Gebruik een dampscherm om condens binnenshuis te voorkomen. Deze water- en luchtdichte folie houdt vochtige lucht optimaal tegen. Dit materiaal wordt voornamelijk gebruikt bij het isoleren van daken. Verbeter daarom de isolatiewaarde van een huis of bedrijf door je aankoop te doen bij Bouwdepot.


ISOLEREN

Je huis isoleren

Bij ons vind je isolatie voor je plafond, buitenmuur isolatie, spouwmuur isolatie en meer. Door isolatie te kopen en te plaatsen, verbeter je het energielabel van je huis. Hierdoor wordt je huis meer waard. Wat ga jij isoleren?

Vloerisolatie

Ga je je vloer isoleren? Hoe dit gebeurt, is afhankelijk van je type vloer. Een betonvloer wordt geïsoleerd van bovenaf. De vakmannen gebruiken hiervoor EPS isolatie of XPS isolatie. Wil je een ondervloer isolatie? Dan heb je in de regel PIR platen nodig. Bij een houten vloer gebruikt men ook wel glaswol isolatie, houtvezels of rotswol om tussen de vloer in te isoleren.

Hoeveel kost vloerisolatie?

Vloerisolatie kost je tussen de 50 en 60 euro per vierkante meter. De precieze prijs is afhankelijk van het materiaal dat je verkiest en de arbeidskosten.

Dak isolatie

Overweeg je dak isolatie? Dak isolatie heeft de grootste positieve impact op je energierekening. Isolatie voor een dak kan zowel op hellende als platte daken worden geplaatst. Dit is zowel binnen als buiten mogelijk.

Wat kost dak isolatie?

Overweeg je de isolatie van je dak? De isolatie van een dak aan de binnenzijde dat hellend is, kost je tussen de 35 en 50 euro per vierkante meter. Overweeg je isolatie van je dak aan de buitenzijde? Hier ben je tussen de 40 en 60 euro per vierkante meter aan kwijt.

Plan je de isolatie van een dak dat plat is? De binnenzijde isoleren kost tussen de 30 en de 40 euro per vierkante meter. De buitenzijde isoleren is een stuk duurder. Reken op een bedrag van 70 tot 115 euro per vierkante meter.

Muur isolatie

Overweeg je muur isolatie? Muur isolatie kan binnenmuurisolatie, spouwmuur isolatie of isolatie van de buitenmuur betreffen. Muur isolatie heeft niet enkel een thermische functie, maar isoleert je woning ook tegen geluid van buitenaf. Erg prettig wanneer je huis aan een drukke weg staat.

Wat kost buitenmuur isolatie?

Buitenmuur isolatie is effectief, maar niet bepaald goedkoop. Voor buitenmuur isolatie reken je op een prijs die tussen de 100 en 150 euro per vierkante meter in ligt. Dit is wel inclusief het afwerken van je gevel.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuur isolatie kost tussen de 15 en de 30 euro per vierkante meter. Hoeveel je kwijt bent aan spouwmuurisolatie is ook afhankelijk van de isolatie platen die je gebruikt. PUR isolatie is bijvoorbeeld duurder dan EPS of isolatiewol.

Wat kost binnenmuurisolatie?

Binnenmuurisolatie kost rond de 35 euro per vierkante meter. Toch is het niet zo populair als het duurdere buitenmuur isolatie, omdat het de woonruimte verkleint.

Kruipruimte isolatie

Wil je van je koude vloeren af? Met isolatie plaatsen in je kruipruimte verhoog je de temperatuur van je vloer en warmte kan minder makkelijk via de vloer ontsnappen.

Wat kost de kruipruimte isoleren?

Isolatie plaatsen in je kruipruimte? De kruipruimte isoleren kost tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter. EPS isolatie is de goedkoopste optie en kost tussen de 15 en 25 euro per vierkante meter. PUR platen zijn het duurst en kosten tussen de 20 en 40 euro per vierkante meter.

Isolatie van je plafond

Aangezien warme lucht stijgt, is de isolatie van je plafond een goede manier om warme lucht binnen te houden. Vaak wordt voor isolatie van het plafond glaswol of steenwol gebruikt.

Hoeveel kost de isolatie van het plafond?

Het isoleren van een plafond van een tussenverdieping kost tussen de 80 en 120 euro per vierkante meter.

Welke isolatierollen kiezen?

Isolatierollen zijn geschikt voor onder andere dak isolatie, isolatie van het plafond, zoldervloerisolatie en dakkapelisolatie. Isolatie kopen? Ga je dan voor glaswol isolatie of voor rotswol?

Glaswol isolatie

Glaswol isolatie bestaat onder andere uit glasvezel, kalk en zand. Het voordeel van glaswol is dat het flexibel en goedkoop is. Het verbetert zowel de geluidsisolatie als de thermische isolatie van je huis. Glaswol isolatie is licht en eenvoudig aan te brengen. De kans op vochtproblemen is klein met dit type isoleermateriaal, omdat het geen vocht vasthoudt. Glaswol isolatie gaat lang mee, dus je zult niet snel opnieuw hoeven te verbouwen.

Rotswol van Rockwool

Rotswol bestaat voornamelijk uit basalt. Rotswol is duurzamer dan glaswol. Wel betaal je meer voor dit materiaal. Tijdens de verwerking geeft het minder irritatie. Het is voornamelijk geschikt voor vloeren en spouwmuren. Op zoek naar rotswol? Rockwool is op dit moment het bedrijf dat marktleider is in het vervaardigen van dit materiaal.

Meer over Rockwool isolatie

Zoals gezegd, is Rockwool marktleider in het vervaardigen van rotswol. Rockwool isolatie is brandveiliger dan veel andere isolerende materialen. Bovendien is het milieuvriendelijker. Rockwool isolatie is grotendeels gemaakt van vulkanisch gesteente. Rockwool isolatie is veelzijdig en divers. Bovendien biedt Rockwool isolatie je ook goede geluidsisolatie naast een thermische isolerende werking.

Isolatieplaten

Op zoek naar isolatieplaten? Je hebt de keuze uit XPS isolatie, EPS isolatie en PIR isolatie. Waar ga je voor?

XPS isolatie

XPS isolatie is vochtwerend. Dit maakt het geschikt voor bijvoorbeeld het isoleren van funderingsmuren. Doordat XPS isolatie vochtwerend is, hebben schimmels geen vat op dit materiaal. Het is bovendien licht en eenvoudig op maat te snijden. Nog een voordeel: XPS isolatie is te recyclen. Dit materiaal is goede isolatie voor de buitenmuur.

EPS isolatie

EPS isolatie is al zeer lang op de markt. Deze isolatieplaten kunnen geperst zijn in een mal of het kunnen platen betreffen die op maat worden gesneden. Daarnaast zijn er losse bolletjes beschikbaar. Deze worden wel gebruikt voor spouwmuren.

EPS isolatie is relatief goedkoop. De isolatieplaten zijn licht van gewicht en makkelijk te gebruiken. Ze zijn bovendien te recyclen. De grijze EPS isolatie isoleert net wat beter dan de witte variant. Ook EPS wordt onder andere gebruikt voor de isolatie van de buitenmuur.

PIR isolatie en PUR isolatie

PIR isolatie is een hardschuim dat goed thermisch isoleert. Het is minder goed bestand tegen vocht dan XPS isolatie. Wel heeft PIR isolatie de gunstigste lambdawaarde van alle isolatieplaten. Het is daarmee een goede isolatie voor de buitenmuur.

PIR platen hebben veel weg van PUR isolatie. Zo heeft PIR dezelfde isolatiewaarde dan PUR isolatie. PIR is echter brandveiliger. PIR biedt bovendien meer stabiliteit en heeft een hogere drukvastheid dan PUR isolatie.

Isolatie plaatsen? Koop het juiste materiaal


Ga je isolatie kopen? Overweeg dan welk materiaal geschikt is voor het deel van je huis dat je wilt isoleren. Voor isolatie van je plafond kies je wellicht een ander materiaal dan voor spouwmuurisolatie of voor de isolatie van een buitenmuur. Bedenk ook welke kwaliteiten je belangrijk vindt in isolatiemateriaal. Dan zul je het meeste voordeel trekken van je verbouwing.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S